Verloop van
een behandeling

Één van de meest effectieve methodes om lichaamsenergie te voeden en om koude, vocht en stagnatie te verdrijven.

Leef- en werkomstandigheden

Wij kijken holistisch, dit wil zeggen dat we de mens als geheel zien, niet alleen de klacht. We kijken naar het fysieke maar ook naar het geestelijk aspect. er wordt ook gekeken  naar de leef- en werkomstandigheden. Ook eetgewoontes zijn van ons van belang.  Al deze zaken kunnen een relatie hebben met de klacht. De behandeling is er dan ook op gericht om de oorzaak van de klacht aan te pakken.

Naar gelang de klacht kan deze behandeling bestaan uit Acupunctuur of een combinatie van Acupunctuur, moxa of cupping.

Tijdens een moxa behandeling worden acupunctuurpunten gericht verwarmd. Het is een van de meest effectieve methodes om lichaamsenergie te voeden en om koude, vocht en stagnatie te verdrijven.

Acupunctuurpunten

Acupunctuurpunten

Tijdens een moxa behandeling worden acupunctuurpunten of lichaamszones gericht verwarmd. Het is een van de meest effectieve methodes om lichaamsenergie te voeden en om koude, vocht en stagnatie te verdrijven.

Moxa is chinees bijvoetkruid dat van nature al een warmte effect heeft. We kunnen het op verschillende manieren gebruiken nl.: direct op de huid of op de naald we steken de moxa aan waardoor de warmte tot diep in de huid dringt. We kunnen ook moxa lampen gebruiken dit zijn een soort warmte lampen met moxa schijven erin. Deze gebruiken we vaak als we grote gebieden willen verwarmen

Cupping is een behandeltechniek om o.a. stagnatie in het bewegingsapparaat op te heffen en de doorbloeding hiervan te verbeteren.

Hierbij worden glazen cups vacuüm op de huid geplaatst en verschoven door middel van verschillende technieken. Verder worden daar waar nodig voedingsadviezen vanuit de Chinese voedingsleer en eventuele houdingsadviezen en oefeningen meegegeven als ‘huiswerk’ ter ondersteuning van het totale genezingsproces.

Benieuwd naar hoe het u kan helpen?

Benieuwd naar hoe het u kan helpen?