Verloop van
een behandeling

Aan de hand van een intake, polsdiagnose en tongdiagnose wordt vastgesteld wat er aan de hand kan zijn en hoe dit behandeld kan worden.

Leef- en werkomstandigheden

Vanuit de holistische benadering wordt er onder andere gekeken naar de leef- en werkomstandigheden in relatie tot lichaamshouding maar ook naar bijvoorbeeld eetgewoonten om te kijken of deze een relatie hebben met de klacht. De behandeling is er dan ook op gericht om de oorzaak van de klacht aan te pakken.

Naar gelang de klacht kan deze behandeling bestaan uit Acupunctuur of een combinatie van Acupunctuur, moxa of cupping.

Tijdens een moxa behandeling worden acupunctuurpunten gericht verwarmd. Het is een van de meest effectieve methodes om lichaamsenergie te voeden en om koude, vocht en stagnatie te verdrijven.

Acupunctuurpunten

Acupunctuurpunten

Tijdens een moxa behandeling worden acupunctuurpunten gericht verwarmd. Het is een van de meest effectieve methodes om lichaamsenergie te voeden en om koude, vocht en stagnatie te verdrijven. Cupping is een behandeltechniek om o.a. stagnatie in het bewegingsapparaat op te heffen en de doorbloeding hiervan te verbeteren.

Hierbij worden glazen cups vacuüm op de huid geplaatst en verschoven door middel van verschillende technieken. Verder worden daar waar nodig voedingsadviezen vanuit de Chinese voedingsleer en eventuele houdingsadviezen en oefeningen meegegeven als ‘huiswerk’ ter ondersteuning van het totale genezingsproces.

Benieuwd naar hoe het u kan helpen?

Benieuwd naar hoe het u kan helpen?