Gewrichts- en rugklachten

Gewrichts- en
rugklachten

Door middel van acupunctuur kan ik zorgen dat er in het pijngebied of gewricht een betere bloedtoevoer plaatsvindt en dat afvalstoffen beter worden afgevoerd.

Ontstaan van de klacht

Nek en rug

Vaak ontstaan deze problemen door ziekte of overbelasting. In de TCM ( Traditionele Chinese Geneeswijze) noemen we dit blokkades. Door middel van  acupunctuur kunnen wij  zorgen dat er in het pijngebied of gewricht een betere bloedtoevoer plaatsvindt en dat afvalstoffen beter worden afgevoerd. Hierdoor kan de functie verbeteren en de pijn verminderen

Eeuwenoude methodes

Bij Acupunctuur Oost Gelderland werken wij met  Dr. Tan’s en Master Tung  Acupunctuur voor snel herstel bij pijn en meer! Deze methodes zijn eeuwenoud.

Dr Tan balans en Master Tung methode zijn revolutionaire behandelingen voor pijn en ziekte die snelle resultaten geven! Veel mensen ervaren verlichting van hun symptomen na hun eerste sessie. De meeste van mijn patiënten melden significante verandering in hun symptomen van pijn of ziekte in hun eerste vijf bezoeken!

Deze vormen van  acupunctuur ruimen blokkades op die de problemen veroorzaken. Naalden worden geplaatst op specifieke punten die ver van uw pijn gebied zitten. Deze behandelingen zorgen ervoor dat de blokkade wordt opgelost en de energie weer vrij kan gaan stromen. De pijn en ongemak kunnen snel verminderen tot verdwijnen.

Deze technieken kunt u vergelijken met een lichtschakelaar… deze zit op een andere plek van waar de lamp zich bevindt en door de schakelaar aan te doen geeft u de lamp stroom en gaat deze branden. Op dezelfde manier kunnen we een acupunctuurpunt op uw hand gebruiken om pijn in de rug te verminderen.

Nek en rug

Frequentie van
Behandeling

In het begin vindt er één of twee keer per week een behandeling plaats. Na vier of vijf behandelingen kijken we hoe het gaat en wat er nog nodig is. Na vijf behandelingen gaan we meestal terug naar één keer per twee weken en bouwen we af.

Gevoel tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling kunt u op de pijnlocatie meer of minder pijn ervaren, soms voelt het  warme of kouder aan. Het kan ook meer of minder bewegingsvrijheid geven of tintelingen of juist een zwaar gevoel.

Hoe verloopt de pijn of verminderde
pijn ervaring na de behandeling?

Als de naalden eruit gaan en u naar huis gaat, is het afwachten hoelang uw lichaam het effect van de behandeling kan vasthouden. Wees niet teleurgesteld als na een uur, dagdeel of dag de pijn weer terug is. U zult ervaren dat naarmate u meer behandelingen heeft gehad, de pijn steeds langer weg blijft.

Over het algemeen geldt dat hoe langer uw lichaam het effect van de behandeling kan vasthouden, des te minder behandelingen u nodig heeft. Soms blijft de reactie in eerste behandeling uit, maar merkt u pas na enkele uren of dagen dat er verlichting van de pijn optreedt.

Last van rug en/of gewrichten?

Last van rug en/of gewrichten?

Related Posts

Leave a Comment

Ga online in gesprek!
Soms heb je allebei nodig, acupunctuur en de gesprekken en soms is 'het gesprek' voldoende om je verder te helpen. Ben je ziek en kun je niet komen of woon je te ver weg?
Ga online in gesprek!
Soms heb je allebei nodig, acupunctuur en de gesprekken en soms is 'het gesprek' voldoende om je verder te helpen. Ben je ziek en kun je niet komen of woon je te ver weg?