Burn-out

Burn-out

Acupunctuur bij burn-out is in de eerste instantie gericht om tot rust en ontspanning te komen.

Burn-out Herkennen
en Behandelen

Burnout

Als je tot rust bent gekomen kan je weer beginnen met het opbouwen van je energie en lichamelijke kracht. Doordat je na de acupunctuur behandeling weer meer tot jezelf komt, krijg je ook meer vertrouwen in je lichaam en in jezelf. Dit proces kan enkele maanden duren en het is goed deze tijd voor jezelf ook te nemen.

Burnout

Waarom acupunctuur

Na een burn-out werkt je lichaam niet meer zoals je gewend bent. Acupunctuur helpt je weer te kunnen ontspannen. Door het zetten van naalden krijgt het lichaam het signaal om spanning los te laten. Het heft spanningsblokkades in rug, schouders, buik en hoofd op. Daarnaast versterkt acupunctuur je lichaamsbewustzijn. Je leert weer het signaal te herkennen dat je moet rusten. Als er sprake is van een gevoel van depersonalisatie helpt acupunctuur je om dichterbij jezelf te komen.

Je lichaam heeft een eigen wijsheid. Door je lichaam weer te gaan voelen kun je beter beslissen wat bij jou past en wat niet. Ons gevoel leert ons wat we belangrijk vinden, wat we willen en waar onze grens ligt. Wanneer we alleen beslissingen nemen vanuit ons verstand, onze ratio, nemen we vaak niet meer waar of we over onze grenzen heengaan en onze passie nog wel volgen. Door je lichaamsbewustzijn te versterken en je van je gevoelens bewust te zijn kom je dichter bij je kern, dat wat voor jou belangrijk is.

Herstellen van zelfvertrouwen
bij burn-out

Het belangrijkste bij de behandeling is het opbouwen van je energie en het herstellen van het vertrouwen in je eigen lichaam en kunnen. Om het vertrouwen te herstellen helpt het om jezelf te leren accepteren zoals je bent. Jouw verhaal is daarbij belangrijk.

Gedachten en gevoelens die elkaar beïnvloeden

Je hebt unieke gedachten en gevoelens die elkaar beïnvloeden: wat je denkt heeft effect op hoe je je voelt en andersom. Als je jezelf accepteert om wie je bent, ga je minder leven naar verwachtingen van je omgeving of die van jezelf. Je leert je realiseren waar je kracht ligt en waar je invloed op hebt. De vraag ‘waarom lukt het me niet?’ wordt minder belangrijk.

Tijdens het consult kijken we daarom naar jouw persoonlijke verhaal. De combinatie van acupunctuur en gesprekken geeft je de energie om met een andere blik naar je eigen situatie te gaan kijken en die positief te beïnvloeden.

Wilt u weer tot rust komen?

Wilt u weer tot rust komen?

Related Posts

Leave a Comment

Ga online in gesprek!
Soms heb je allebei nodig, acupunctuur en de gesprekken en soms is 'het gesprek' voldoende om je verder te helpen. Ben je ziek en kun je niet komen of woon je te ver weg?
Ga online in gesprek!
Soms heb je allebei nodig, acupunctuur en de gesprekken en soms is 'het gesprek' voldoende om je verder te helpen. Ben je ziek en kun je niet komen of woon je te ver weg?